TAG HEUER HISTORIE DEL 2 - FRA MELLOMKRIGSTIDEN TIL AQUARACERS FORLØPER

På 1930-tallet hadde piloter en høy stjerne, og flere urprodusenter ønsket å lage modeller tilpasset disse, så også Heuer. Først kom en armbånds-modell som var ganske lik tilsvarende modeller på markedet, men i 1933 så Autavia dagens lys. Navnet Autavia er en sammenstilling av «Automobile» og «Aviation», og var en dashbord-kronograf egnet for bruk i både biler og fly.

Autavia_Dashboard[1].png

For Heuer var det viktig at tidtakingsinstrumentene hans ikke bare skulle være nøyaktige, de skulle også være robuste, og tåle en støyt. Familien Heuer var dessuten lidenskapelig opptatt av seiling, og overvar ofte regattaer på Geneve-sjøen. Derfor så den første vanntette kronografen dagens lys i 1939. Tanken om vanntette klokker var ikke ny for Heuer, den første vanntette kassen ble lansert allerede i 1895, men da for et lommeur. Den nye modellen var en armbåndskronograf.

Nyheten om Heuers gode kvalitet og tidsriktige design nådde ut i verden, og på 1940-tallet ble flere store personligheter observert med Heuer på armen, bl.a general Eisenhower, prins Wilhelm av Sverige og president Harry Truman.

Heuer hadde vært representert i USA helt siden 1910, og dette var et viktig marked. I 1949, da selskapet ble drevet av brødrene Charles-Edouard og Hubert Heuer, ble de kontaktet av sjefen for en produsent av eksklusivt sportsutstyr, Abercrombie & Fitch. Denne ønsket at Heuer skulle produsere en klokke som også kunne vise tidevannet. For en sveitsisk produsent, bosatt langt fra noe hav, var ikke dette en enkel forespørsel. Heldigvis hadde Charles-Edouards sønn, Jack, en genial fysikklærer, og han klarte å beregne den mekaniske løsningen som trengtes for et slikt instrument. «Solunar» var født. Allerede året etter fikk den følge av Mareograph, som også hadde en regattafunksjon. Denne åpnet virkelig døren for Heuer som en tidtaker av regattaer, som America’s cup og Louis Vuitton cup.

Du kan lese del 1 av TAG Heuers historie her

Irena Markovska