HEUER MONACO LIMITED EDITION FEIRER 90-TALLET UNDER ET EKSKLUSIVT EVENT I NEW YORK CITY

For å feire 50-årsjubileet for Heuer Monaco ikonet fra 1969, produserer TAG Heuer fem limiterte utgaver som representerer trender, farger og former for hvert tiår siden den første Monaco ble lansert i 1969. Historiens tredje kapittel markerer tiåret fra 1989-1999. Også denne er begrenset til bare 169 stykker.

3_4_1990.jpg

Det eksklusive avdukingsarrangementet fant sted i New York. Gjester inkluderte merkeambassadører Formel E-mester Jean-Éric Vergne, skuespiller Patrick Dempsey og modellen Paulina Vega. TAG Heuer er den offisielle tidtakeren og stolt sponsor av FIA Formel E Championship.

1990-tallet; vintage og industriell stil

Den tredje av fem hyllester til Monaco klokken, henter inspirasjonen fra 1990-tallet. Med et sterkt industrielt utseende som gjenspeiler gatestilen som er karakteristisk for dette elskede tiåret, har denne spesielle samleutgaven et blått og sølvfarget utseende med dynamiske røde elementer. Klokken har rustfri stål kasse og en kornet rhodiumbelagt urskive. Kombinasjonen av blått og rødt i urskiven fortsetter med den blå perforerte kalveskinnsremmen med rød søm.

Slik som originalen, er trykkerne plassert på høyre side, mens kronen er på venstre, et ukonvensjonelt trekk som har bemerket Monaco de siste 50 årene.

Baklokket er inngravert med "Monaco Heuer" logoen samt "1989-1999 Special Edition" og "One of 169". Urverket er det berømte Calibre 11, en moderne versjon av urverket som debuterte i den originale Monaco i 1969.

Ser tilbake på 50 år av Heuer Monaco og Calibre 11

Da Heuer Monaco (TAG var ikke en del av firmanavnet på den tiden) ble introdusert på pressekonferanser i New York og Genève 3. mars 1969, ble journalister over hele verden overrasket. Med sin aller første vannresistente firkantete automatikk kronograf klokke, gjorde Monacos vågale og ikoniske design den umiddelbart gjenkjennelig.

Klokkens design var det perfekte supplement til den avanserte teknologien som ble presentert av den sveitsiske urmakeren på den tiden. Calibre 11, som ble utviklet og kommersialisert av Heuer, var verdens første automatikk kronograf.

Administrerende direktør på det tidspunktet, Jack Heuer, mente at denne banebrytende innovasjonen krevde en design som ville fange oppmerksomhet. Monaco gjorde akkurat det!

CAW211X.FC6468 & CAW211P.FC6356 - THROUGH TIME 90'S - SEDUCTION DUO 2019.jpg

Den paradoksale superstjernen

I løpet av de siste to tiårene har Monaco vært nært knyttet til haute horlogerie med andre versjoner som inneholder nye komplikasjoner, design og materialer. Mens det utvikler seg har Monaco fortsatt den revolusjonerende ånden som gjorde den både beryktet og berømt. Den komplette historien bak dette ikonet blir fortalt i den nye boken Paradoxical Superstar, som inkluderer arkivutdrag og skisser av designen og urverket.


Unikt etui

Som klokken i seg selv, er etuiet også inspirert av originalen. Samtlige av spesialutgavemodellene kommer i et etui med farger som matcher klokken og tiåret det representerer. Den 1990-tallsinspirerte modellen kommer i et mørkt blått etui dekorert med Heuer-logoen og en horisontal stripe. Klokken er plassert på en rød pute og omgitt av et grått interiør - de samme fargene som du finner på urskiven.

CAW211X.FC6468 SPECIAL ED. THROUGH TIME 90'S HD.jpg

Spesifikasjoner:

• MONACO 1989–1999 LIMITED EDITION. Referanse CAW211X.FC6468

• Kasse i rustfritt stål, 39 mm, safirglass, baklokk med inngravering «1989-1999 Special Edition» og «One of 169», vannresistent 100 meter, blå perforert kalveskinnsrem med rød søm og foldespenne

• Urverk: Calibre 11 automatikk kronografSE FLERE MONACO MODELLER HER:

FINN DIN NÆRMESTE TAG HEUER FORHANDLER HER


Irena Markovska