KUNST I TIDEN: TAG HEUER LANSERER TO NYE MODELLER I SAMARBEID MED GATEKUNSTNEREN ALEC MONOPOLY

Samarbeidet mellom den sveitsiske klokkeprodusenten og den kjente kunstneren utvides med lanseringen av disse modellene, der én tilhører Carrera-serien, den andre Formula 1. Historien bak Carrera-modellen er snedig fortalt i en spesiallaget video.

Carrera_CAR201AA.BA0714_Lifestyle.jpg

TAG Heuer Formula 1 og TAG Heuer Carrera Alec Monopoly edition

De nye modellene er originale, fargerike og bærer den tydelige signaturen til designeren selv. Skiven prydes av den lille bankdirektøren “Mr Monopoly”, lett gjenkjennelig fra Monopol-spillet. Foran ansiktet bærer han et rødt skjerf, i likhet med sin opphavsmann. Bankdirektøren kaster om seg med penger foran kunstnerens fargerike signatur i bakgrunnen.

Formula 1-modellen har en diameter på 41 mm. Kassen er i stål, prydet med en sort PVD-belagt bezel, som kan skrus i én retning. Den har quartz-verk og kommer med sort gummirem. Den rene designen på kasse, bezel og rem gjør at skiven virkelig kommer til sin rett.

Carrera-modellen er dratt enda lenger. Den karakteristiske ALEC-logoen pryder baklokket i safirglass. Gjennom glasset kan man nyte synet av det egenproduserte Heuer 01-verket som sitter i klokken. Kronograf-modellen er 43 mm stor, i stål, og den kommer med en lenke i børstet og polert stål. Den sorte keramikk-bezelen med tachymeterskala er fastmontert.

TAG Heuer og Alec Monopoly: kunst og avant-garde urmakeri

Alec Monopoly er først og fremst kjent for fremstillingen av den lille, elegante bankmannen «Mr Monopoly», som også har lånt navnet sitt til kunstneren selv. Hans egentlige navn er Alec Andon, men han foretrekker anonymiteten det gir å benytte seg av et pseudonym og å skjule seg bak et skjerf. Selv om han er portrettert på en fargerik og humoristisk måte er Mr Monopoly et symbol på galskapen og skjevhetene som oppstod i kjølvannet av finanskrisen i 2008. Det ble for alvor synlig hvordan usannsynlig store summer penger nærmest forsvant i løse luften som resultat av deregulering av banker og finansmarkeder. Storsvindleren Bernie Madoff er den fremste «modellen» og inspirasjonskilden for Mr Monopoly.

Alec Monopoly har vært ambassadør for TAG Heuer siden 2016. Året etter ble den første spesialdesignede klokkemodellen lansert. Kombinasjonen av førsteklasses urmakeri, moderne kunst og tidløs kvalitet, gjør at disse TAG Heuer-modellene med sikkerhet vil bli ettertraktede blant både klokke- og kunstentusiaster.

Irena Markovska