RAYMOND WEILS HISTORIE

Raymond Weils historie startet i 1976 da merket ble grunnlagt av mannen ved samme navn. På denne tiden led sveitsisk urindustri under den såkalte quartz-krisen. Quartz-klokker ble lansert for fullt, og markedet ble oversvømt av rimelige modeller fra Asia. Mange sveitsiske produsenter ønsket ikke å fornye seg, og så på quartz som en trussel snarere enn en mulighet. Flere gikk konkurs. Raymond Weil hadde bakgrunn fra industrien, og ønsket fornyelse. Han ville lage rimeligere, sveitsiske ur med quartz-verk, og således gjøre produktene tilgjengelig for folk flest. Det skulle ikke inngås kompromisser med tanke på kvalitet, og kun de beste materialene skulle benyttes. Raymond Weil kom fra en særdeles musikalsk familie, og musikaliteten ble tatt med inn i klokkenes verden, der modellens navn ble hentet fra musikkens verden. I tillegg var han opptatt av at merket skulle forbli en familiebedrift der familien selv kunne påvirke retningen selskapet skulle utvikle seg i.

Raymond Weil ble raskt en suksess, og i løpet av det neste tiåret ble merket etablert i stadig nye markeder. I dag er det tilstede i over 3.000 butikker spredt over 95 land på alle kontinenter. Det er en av få aktører i bransjen som fortsatt er familie-eid, hvilket gjør det mulig med raske markedstilpasninger. Kvalitet står fortsatt i høysetet. Kun den beste stålkvaliteten blir benyttet, alt av stener er diamanter av beste kvalitet, leddene i lenken er skrudd i stedet for stiftet, og alle glass er safirglass. Musikk fortsetter å være en viktig inspirasjonskilde, og årlig lanseres modeller i samarbeid med musikkens verden, enten via artister (som Beatles, David Bowie eller ACDC) eller produsenter av instrumenter eller utstyr (Gibson, Marshall).

Først og fremst er Raymond Weil i dag kjent for klassiske kvalitetsur i en god prisklasse. Samtlige modeller tilfredsstiller den strenge Swiss made-standarden, hvilket gjør deg trygg på at produktet du kjøper er designet, produsert (minst 60% av komponentene), montert og testet i Sveits. Med en Raymond Weil på armen vil du garantert føle deg velkledd i enhver anledning!

12DEC2017_FREELANCER_5629_STS_97081.jpg
Daniel Stalder