TAG HEUER HISTORIE DEL 3 - JACK HEUERS INNTREDEN OG STYRKING AV USA-KONTORET

I 1958 gikk Jack Heuer inn i familieselskapet, og året etter fikk han ansvaret for å sette opp en egen filial i USA. Dette gav Heuer en unik innsikt i det amerikanske markedet, i tillegg til at det ble en god anledning til å lære en del om markedsføring, et felt der amerikanerne lå langt foran europeerne. USA var dessuten sterkt preget av kappløpet om verdensrommet, og Heuer fikk æren av å utstyre astronaut John Glenn med en klokke. Heuer ble således den første urprodusenten i rommet, da John Glenn deltok i USAs første bemannede romskip. Glenn gikk i bane tre runder rundt jorden på fem timer.

Carrera klokken

På denne tiden begynte også motorsport å bli stadig mer populært, og Jack var veldig fascinert av dette. Mens han overvar et rally Monte Carlo i 1959 la han merke til at sjåførene hadde klokker som var kompliserte og vanskelige å lese. Han bestemte seg da for å lage en modell spesielt tilpasset profesjonelle sjåfører. Modellen skulle være robust, nøyaktig og enkel å lese. På denne tiden var det vanlig å lansere «trehånds-modeller» først, for deretter å videreutvikle disse til kronografer. Heuer, som likte å omgå «reglene», bestemte seg for å lansere en kronograf direkte, uten å gå veien om en trehånds-modell. Da modellen ble lansert i 1963 fikk den navnet Carrera. Dette var en hyllest til det kjente billøpet CARRERA Panamericana Mexico road race som gikk av stabelen mellom 1950-55. Dette ble regnet som verdens farligste løp, og i de fem årene det ble avholdt, tok det totalt 30 liv. Samme år som Heuers modell ble registrert, lanserte Porsche en etter hvert svært så berømt bil med samme navn.

Mikrotimer

Samme år som Carrera ble lansert, kom også Heuer med en nyvinning spesielt tilpasset det amerikanske markedet. En modell kalt The Film-Master tok tiden samtidig som den målte forbruket av film. Filmruller var en dyrbar ressurs som ikke måtte sløses med. The Film-Master gav Heuer mange viktige kontakter innen Hollywoods berømte filmverden.

Ettersom motorsporten ble stadig mer utviklet utover 1960-tallet økte behovet for mer presise systemer for tidtaking, og i 1966 tok Heuer presisjon til et nytt nivå med sin Mikrotimer. Dette var et elektronisk tidtakersystem som kunne måle nøyaktighet ned til 1/10.000-dels sekund.

1966-mikrotimer.jpg
Irena Markovska