TAG HEUER CARRERA - DEN KLASSISKE OG MODERNE SPORTSKLOKKEN INSPIRERT AV MOTORSPORT, FYLLER 55 ÅR I ÅR!

Jack Heuer, barnebarn av TAG Heuers grunnlegger, hadde siden barndommen vært ekstremt glad i bilsport. Etter å ha sett på Monte Carlo Rally i 1959 bestemte han seg for å lage en klokke som var spesielt tilrettelagt for profesjonelle sjåfører. I tillegg til å være robust, måtte også klokken være enkel å lese, og den måtte naturligvis være en svært nøyaktig tidtaker. De fleste produsentene på den tiden lanserte vanligvis en trehånds-modell før de eventuelt videreutviklet denne til en kronograf. Jack Heuer, som elsket å gå sine egne veier bestemte seg for å lansere sin modell direkte som en kronograf, uten å gå veien om en trehånds-modell. Kronograf-funksjonen var tross alt essensiell for sjåførene.

Hvert lille mikrosekund er kritisk i denne høyrisikosporten. Grunnlegger Edouard Heuer lanserte sin første Heuer-kronograf allerede i 1882, og registrerte patentet for oscillating pinion i 1887. Oscillating pinion starter og stopper kronografen uavhengig av resten av verket, og dette var således en stor milepæl og bragd i urmakerindustrien. Patentet gjorde Heuer-navnet synonymt med kronograf.

Jack Heuers planlagte sjåfør-modell ble lansert i 1963, og fikk navnet Carrera.

Carrera Panamericana

Carrera navnet ble gitt som en hyllest til det kjente Carrera Panamericana-billøpet som ble ansett som det farligste i verden. Carrera betyr i tillegg «vei» på spansk, og ordet fungerer godt på alle språk. Carrera ble en umiddelbar suksess, og Heuers evne til nøyaktig tidtaking ble viden kjent.

I 1971 ble således Jack Heuer kontaktet av selveste Enzo Ferrari. Ferrari ønsket et system for å kunne ta tiden nøyaktig på flere biler samtidig. Heuer gikk med på å produsere noe slikt mot at samtlige Ferraris sjåfører skulle kjøre med Heuer kronografer. I tillegg skulle biler og kjøredresser dekoreres med Heuers logo. I tiden som offisiell tidtaker for Scuderia Ferrari fra 1971 – 1979 ble Carrera-modeller sett på håndleddet til flere av datidens store stjerner; Niki Lauda, Ronnie Peterson, Clay Regazzoni, Jo Siffert med flere. Baklokket til klokkene ble inngravert med sjåførenes blodtype, hvilket sier noe om hvor ekstremt farlig motorsporten var i sin storhetstid.

TAG Heuer Carrera Calibre 16 Chronograph

Den ikoniske Carrera serien har 55-års jubileum i år, og i den forbindelse har TAG Heuer produsert to nye jubileumsmodeller; Carrera Calibre 16 Chronograph. Det er stilige vintage-inspirerte klokker, med tydelig preg fra motorsport. Røde detaljer og kontrastfarger gir klokkene god lesbarhet. I tillegg er den keramiske bezel-ringen utstyrt med tachometer-skala, en essensiell detalj for enhver motorsport-modell. Klokkene har en diameter på 41 mm og kommer med både svart og blå skive. Den sorte modellen kommer med sort rem med røde detaljer, mens den blå er utstyrt med stål-lenke.

Flere 2018 nyheter

I tillegg til jubileumsmodellene, lanserer TAG Heuer flere Calibre 16 kronograf modeller med de klassiske Carrera detaljene. Også disse klokkene er 41 mm i diameter.


her kan du se resten av carrera kolleksjonen

Daniel Stalder